Nordmenn vil ha streng statlig kontroll over pengespill!

Nordmenn vil ha streng statlig kontroll over pengespill!

I kjølvannet av fokusen på spilling og spilleproblemer i media i den siste tiden har MMI gjort en undersøkelse rundt holdninger til pengespill i Norge. I følge undersøkelsen vil hele 78% av norges befokning ha streng statlig kontroll over pengespill. Dette gjelder spill som lotto, Vikinglotto, Joker, Extra, Tipping, Skrapelodd, Flax, Hester, Spilleautomater, Oddsen, Internettspill (poker, casino, betting) og Bingo.

Under påstanden «Pengespill bør drives under streng statlig kontroll», svarte hele 78% seg enige, mens 11% var uenige. Forskjellen mellom menn og kvinners holdinger var merkbar. 18% av mennene som svarte var uenige, og bare 6 % av kvinnene. Det var også store forskjeller på aldersgrupper, hele 24% i aldersgruppen 15 – 24 år var uenige, og bare 6% fra aldersgruppen 60+ var uenige.

Nordmenn vil ha streng statlig kontroll over pengespill!

Det var mer skepsis til påstanden «Det burde vært mer kontroll med hvor, når, hva og hvor mye folk spiller». Her var 55% enige, 17% nøytrale og 24% uenige. Men også her var menn mest uenige. 29% av mennene som ble spurt var uenige, mot kvinnene som hadde 19%. Aldersgrupper gjorde også forskjeller, hele 65% av de eldre var enige i denne påstanden.

Hva er det som gjør at nordmenn vil ha streng statlig kontroll på pengespill? Dette er selvfølgelig umulig å svare på, men en teori kan være frykt for at ting skal komme ut av kontroll. Mye fokusering på spilleavhengighet fører til at folk gjerne føler at store deler av de som spiller har problemer med det, men faktum er at kun 1,9% av de som spiller har en grad av spilleproblem. Spilleavhengighet er en alvorlig ting, og skal ikke bli sett lett på, men skal man overstyre hvordan folk bruker sine penger?

Hvis vi forholder oss til fakta som er dokumentert per dagsdato er det er ca. 130 000 aktive pokerspillere i Norge (I følge den ovennevnte undersøkelsen gjort av MMI). Registerte samtaler til hjelpelinjen med folk med spilleproblemer relatert til poker er 167 fra januar til november 2018.

Bør det være streng statlig kontroll over pengespill i Norge ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *